Halil Altun’dan Dikkat Çeken Çıkış: “Halk Ekmek Var, Peki Halk Et Neden Yok?”
GÜNDEMKahramanmaraş Fırıncılar Odası Başkan Adayı Halil Altun, sektöre dair yaptığı açıklamada şehirdeki fiyat politikalarına dikkat çekerek, “Madem halk ekmek var, o zaman halkın temel gıdalarına da aynı hassasiyet gösterilsin” dedi.
Kahramanmaraş Fırıncılar Odası Başkan Adayı Halil Altun, fırıncı esnafının yaşadığı zorlukları ve sektördeki dengesizlikleri gündeme taşıdı. Altun, özellikle “halk ekmek” uygulamasına değinerek, belediyelerin halkı destekleme anlayışının sadece ekmekle sınırlı kalmaması gerektiğini söyledi.
Altun, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Neden bu şehirde halk ekmek var da, halkı koruyacak belediyeye ait bir et tanzim yok? Et, ekmekten daha mı ucuz? Madem halk ekmek var, o zaman halk için büyük ölçekli sebze satış noktaları da olmalı. Halk ekmek var ama halkın doğrudan ulaşması gereken birçok temel gıda da var.”
Fırıncı esnafının rekabet koşullarına dikkat çeken Altun, “Fırıncı ile halk ekmek rekabet edemez. Un, maya, yakıt ve işçi giderleri serbestken, bu girdilerle üretilen ekmeğe komisyon kurulup fırıncıyı mağdur etmek akla ziyan bir durumdur.” ifadelerini kullandı.
Artan maliyetler karşısında fırıncıların zor durumda kaldığını belirten Altun, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bütün girdilerimiz serbestçe gün be gün artarken, bizler zam almayı bir lütufmuş gibi bekliyoruz. Fırıncı esnafı artık dayanma gücünü yitirdi. Bu sektörde adaletli ve sürdürülebilir bir düzen kurulmalı dedi.
İlginizi Çekebilir