Kahramanmaraş
18 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    28.00
  • EURO
    29.65
  • ALTIN
    1743.3
  • BIST
    8115.01
  • BTC
    28682.63$

“Açık Sahne Sanat Akademisi'nde Dr. Ezgi TEKGÜL ve Dr. Arzu MUSTAFAYEVA Oda Müziği  Resitali” 

“Açık Sahne Sanat Akademisi'nde Dr. Ezgi TEKGÜL ve Dr. Arzu MUSTAFAYEVA Oda Müziği  Resitali” 
Dr. Ezgi TEKGÜL ve Dr. Arzu MUSTAFAYEVA tarafından Açık Sahne Sanat Akademisi'nde  bir konser dizisi haline dönüşmesi planlanan oda müziği resitallerinin ilki gerçekleştirildi.  Hasan Oğuz Canlı'nın sunumuyla açılan ve dinleyicilere buluşan resital büyük beğeni  topladı. 
Dr. Ezgi TEKGÜL konser ile ilgili şu sözleri iletti: “Bizim için çok heyecanlı bir akşam oldu.  Daha Önce Kahramanmaraş'ta Jülide Yalçın, Elif Önal, Nova Trio gibi çok başarılı  sanatçıları misafir etmiş, oda müziği dinletileri gerçekleştirmiştik. Bu akşamki resitalin farkı ve önemi devamlılığını sağlamayı hedeflediğimiz oda müziği konserleri serisinin ilk adımı olması. Bu nedenle heyecanlı ve aldığımız geri dönüşler sayesinde mutluyuz.  Konserin sonunda dinleyicilerden gelen bis, bizler için geleceğe yönelik önemli bir fikir.  Müziği seven bir şehirde müzik kültürüne katkı sağlamak ve zenginleştirmek bizler için  oldukça önemli. Resitali, bu fikirle ve dayanışma ruhuyla çalışmalarını yürüten Açık  Sahne Sanat Akademisi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirmiş olmak da benim adıma gurur  verici. Müziğin birleştirici ve bütünleştirici yönüyle klasik müziğin hayal gücüne olan  güçlü etkisini birleştirmeye çalıştığımız bir konser akşamı oldu. Umuyoruz ki devamı  gelecek.” 
Yüksek katılımla gerçekleşen konserde Beethoven, Chaminade, Amirov ve Piazzola’nın  Flüt & Piyano için bestelediği eserlerden seçkiler dinleyiciler ile buluştu. 
Konser ile ilgili Dr. Arzu MUSTAFAYEVA şu sözleri iletti: “Kahramanmaraş ozanlarıyla,  aşıklarıyla ünlü, müziği sevgisi yüksek bir şehir. Genellikle Türk Halk Müziği ve Türk Sanat  Müziğinden güzel örnekler dinliyoruz, biz de klasik müzik kültürünün şehirde tanınması  ve yayılması için oda müziği resitalleri serisini başlattık. Klasik müzik insanın  düşündüren, eğlendiren, hüzünlendiren... ruhu arındıran bir müzik. Amacımız sözsüz,  enstrümantal müziğin dinleyicide yarattığı duyguları da sanatseverlerin deneyimlemesini  sağlamak. Dinleyicilerimiz de bu akşam bu konserden keyifle, alınarak ayrıldılar.  Özellikle de depremden sonra şehirde sanatsal faaliyetlere çok ihtiyaç var. Müzik  birleştirir, iyileştirir. Biz de bu duyguyla üzerimize düşeni yapmak, insanları klasik  müziğin arındırıcı yönüyle tanıştırmak istiyoruz.” 
Dinleyicilerden tam not alan konser, tekrarını gerçekleşmesi dilekleri ile son buldu.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!