Kahramanmaraş
02 Nisan, 2025, Çarşamba
  • DOLAR
    28.00
  • EURO
    29.65
  • ALTIN
    1743.3
  • BIST
    8115.01
  • BTC
    28682.63$

Başkan Nurdoğan : “Gündemimizde Kanun Değişikliği Gerektiren Konular Var”

Başkan Nurdoğan : “Gündemimizde Kanun Değişikliği Gerektiren Konular Var”
Memur Sen’e bağlı Toç-Bir Sen 2 Nolu Şube Başkanı Bayram Nurdoğan, Yazı İşleri Müdürümüz Saniye Arık’a açıklamalarda bulundu.

Toç Bir-Sen Başkanı Bayram Nurdoğan : “Memur-Sen’e bağlı Toç-Bir Sen yani Tarım, Orman Çalışanları Birliği Sendikası olarak Kahramanmaraş ilimizde 2 tane şubemiz var. Biri Orman Bölge Müdürlüğümüzde 1 Nolu Şube, 2 Nolu Şubemiz de Kahramanmaraş Tarım İl Müdürlüğü ve Tarım Hizmet kolundaki diğer ilçelerle beraber Kırsal Kalkınma Kurumu, araştırma Teamülü kapsayacak hizmet vermektedir. Tabi özellikle sendika deyince çalışanlarımızın çalışma yaşamına ilişkin sorunlarını çözme,  haklarını korumak ve geliştirmek için kurulan örgütler akla gelmektedir. Yani bizler Kahramanmaraş Toç-Bir Sen 2Nolu Şube olarak özellikle tarım hizmet kolundaki çalışanlarımızın haklarını korumak, çalışma alanlarında sorunlarını problemlerini ilgili yerlere iletmek için tüm çabamızla çalışıyoruz. İl Müdürlüğü veya İlçe Müdürlükleribazında çalışanlarımızın problemleri olduğunda onları yerel anlamda çözmeye çalışıyoruz. Ama daha çok bizim çalışanlarınızın genel anlamda problemleri var zaten yerel anlamda ki problemler daha kolay çözülebiliyor. Ama genel anlamdaki problemler kanun tüzük yönetmelik değişikliği gerektirdiği için biraz uzun sürebiliyor. Bu anlamda Toç-Bir Sen Genel Merkezimiz sürekli bakanlıkla veya sorunun konusu neredeyse ilgili yerlere görüşerek problemlere çözüm bulmaya çalışıyor.”-dedi.

 

GÜNDEMİMİZDE KANUN DEĞİŞİKLİĞİ GEREKTİREN KONULAR VAR

 

Başkan Nurdoğan: “Özellikle gündemimizde kânun değişikliği gerektiren bazı konular var mesela bunlardan biri Lisans tamamlamadır”.-Diyerek sözlerine şu şekilde devam etti :          “Üyelerimiz arasında önlisans mezunu tekniker ve teknisyen arkadaşlarımız var. Bunlar sahada diğer mühendis arkadaşlar gibi çalışıyorlar. Bunlara YÖK bünyesinde lisans tamamlama hakkı verildiği zaman rahatlıkla hem özlük haklarında hem de mühendis ünvanlarını aldıklarında moral motivasyon ve özlük hakları açısından daha çok çalışmalarına yön verecekler diye düşünüyoruz. Diğer bir konumuz biz de malum saha elemanıyız. Çeşitli ilaçlamalarımız özellikle veteriner, sağlık teknikeri, teknisyeni veteriner hekimlerimiz sahada hayvan açıklamalarına gidiyor. Bu alanda birçok hastalıklarla mücadele ediyorlar. İşte çeşitli ilaçlar kullanıyorlar. Yine tarlada kontrole giden arkadaşlar birçok zirai ilaçlara maruz kalabiliyorlar. Bundan dolayı geçmiş yıllarda fiili hizmet zammı diye bir zam vardı. Yani yılda 2 ay bir hak verilir, bu konuda bir erken emeklilik söz konusuydu.  Yani 2 ay çalışmaya sayıla biliyordu. Bunu yine bir Kanun değişikliği ile tekrar gelmesi için genel merkezimiz çalışıyor. Yine bizde sözleşmeli çalışan arkadaşlar var özellikler Kahramanmaraş İlimize son ayda 15 kişi başlamış durumda. Bundan önce de bir çok sözleşmeli arkadaşlarımız başladı. Tabi bu arkadaşlarımız her yıl sözleşme imzalıyorlar. Bunların kadroya getirilmesi için bir Kanun değişikliği gerekiyor,Genel Merkez olarak Ankara'da arkadaşlarımız Bunun üzerinde duruyorlar. 5996 sayılı kanun çerçevesinde Bitki Sağlığı Veteriner  Hizmetleri Kanunu çerçevesinde sahada çalışan özellikle resmi kontrol yapan arkadaşlara önceki dönem toplu sözleşmelerde bir tazminat hakkı verilmişti. Fakat 5996 Sayılı kanunda teknisyen ve tekniker arkadaşları kapsamadığı için bu tazminattan onlar faydalanamadı. Bunun içinde bir kanun  değişikliği gerekiyor. Bu dört alanda Genel Merkez olarak bu kanun tekliflerinin takipçisi oluyoruz.”

Bunun haricinde görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınavı talebimiz var-diyen Başkan Nurdoğan sözlerine şöyle devam etti: “Bu konuda Tarım ve Orman bakanlığımız bir karar aldı ama malum dolayı pandemi dolayısıyla sınav açılamadı dolayısıyla bu konunun da takipçisi olacağız. Bu söylediklerim şuan hem bizim hem de genel merkezimizin takip ettiği yani  kanun yönetmelik bazında gerçekleştirildiği takdirde uygulamaya konulacak olan talepler sorunlar. Yani biz Toç Bir Sen olarak 2001 yılında kurulmuşuz ve 2008 yılında genel yetkiyi almışız genel yetki aldıktan sonra çalışanlarımızın bir çok sorunlarına çözüm bulmuşuz. Yani bunlara örnek verecek olursak daha önce Bakanlığımızda Targel projesi diye bir proje vardı 10.000 sözleşmeli veteriner, mühendis alındı. Bu arkadaşların bir çok problemleri vardı. İşte tayin istemeden tut da köylerdeki problemlerine kadar bir çok problemlerin çözülmesi hususunda çalışmalar yaptık. Bu problemleri çeşitli çalıştaylar düzenleyerek bu arkadaşların kadroya geçirilmesini sağladık. Özellikle 2005 yılından sonra göreve başlayan Memurlara ilave 1 derece verilmesini sağladık. Yine sözleşmeli arkadaşların eş ve sağlık durumu nedeniyle tayin isteyebilmelerini sağladık. Yine sözleşmeli arkadaşlara yiyecek yardımı verilmesini, ek ödemelerden faydalanmasını sağladık. Engelli çalışan arkadaşlarla ilgili birçok kazanın elde ettik.”

 

KAMUDA BAŞ ÖRTÜSÜ YASAĞI KONUSUSUNDA KATKI VERDİK.

 

Özellikle Memur-Sen olarak kamuda başörtüsü yasağı konusunda bir çok girişimlerimiz oldu 12 Milyon 500 İmzaya bizlerde burada yerel anlamda katkı verdik.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!